Tουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών στην πόλη Σέμπχα στο νότιο τμήμα της Λιβύης, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 15 νεκροί και 63 τραυματίες», δήλωσε ο Αμπντελραχμάν Αρίς προσθέτοντας ότι άλλοι 16 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους τη Δευτέρα και ακόμη 60 είχαν τραυματιστεί.

Οι συγκρούσεις μεταξύ πρώην μαχητών από τη Σέμπχα και μελών της φυλής Τόμπου ξέσπασαν την Κυριακή όταν ένας άνδρας από τη Σέμπχα σκοτώθηκε στη διάρκεια ενός καυγά για ένα αυτοκίνητο.

«Προωθείται σχέδιο εθνοκάθαρσης»

Εν τω μεταξύ ο Ίσα Αμπντελματζίντ Μανσούρ, ηγέτης της φυλής Τόμπου, κατήγγειλε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα «σχέδιο εθνοκάθαρσης» που έχει στόχο τη φυλή του, ενώ απείλησε ότι θα προχωρήσει στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους στη νότια Λιβύη.

«Ανακοινώνουμε ότι το Μέτωπο των Τόμπου για τη Σωτηρία της Λιβύης αναλαμβάνει ξανά δράση για να προστατεύσει τους Τόμπου από την εθνοκάθαρση και αν αυτό συμβεί θα ζητήσουμε διεθνή επέμβαση και θα εργαστούμε για τη δημιουργία ενός κράτους όπως το Νότιο Σουδάν», εξήγησε.

Ο πρώην αντίπαλος του Μουάμαρ Καντάφι, είχε ανακοινώσει τη διάλυση του κινήματός του μετά την πτώση του καθεστώτος του εκλιπόντα ηγέτη τον Αύγουστο 2011.

«Απεδείχθη ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και το καθεστώς του Καντάφι δε διαφέρουν. Το Συμβούλιο προωθεί ένα πρόγραμμα για την εξόντωσή μας», κατήγγειλε ο Ίσα Αμπντελματζίντ Μανσούρ, η φυλή του οποίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέγερση εναντίον του Καντάφι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook