Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν ύποπτο ως μέλος της Αλ Κάιντα, ο οποίος φέρεται να έχει διαδραματίσει έναν καίριο λόγο στην στρατολόγηση δυνητικών τρομοκρατών μέσω του Διαδικτύου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάνδεθ Ντίαθ.

Ο συλληφθείς φέρεται να εργαζόταν ανελλιπώς για τους κλάδους της Αλ Κάιντα στην Ιβηρική Χερσόνησο και στη Βόρειο Αφρική από το σπίτι του, διαδίδοντας προπαγάνδα υπέρ του \”ιερού πολέμου\” (τζιχάντ) μέσω του Διαδικτύου. Παράλληλα, πιστεύεται πως στρατολογούσε πάντοτε μέσω του Διαδικτύου νέα στελέχη και πως τα βοηθούσε να οργανώνουν ταξίδια στο Αφγανιστάν.

Ο κρατούμενος εργαζόταν σε ιστοσελίδα παρόμοια με εκείνες που επισκεπτόταν ο Μοχάμεντ Μέραχ -ο κατά συρροή εκτελεστής που έπεσε νεκρός από τα πυρά της γαλλικής αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα- τόνισε ο Φερνάνδεθ Ντίαθ. Ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος δυνητικός σύνδεσμος μεταξύ των δύο αυτών, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο γεννημένος στην Ιορδανία Σαουδάραβας υπήκοος, γνωστός ως «βιβλιοθηκάριος της Αλ Κάιντα», κρατείται στην πόλη της Βαλένσια, στην ανατολική Ισπανία, όπου και διέμενε, τόνισε ο Ντίαθ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook