Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια έκπληκτων επιβατών σε αεροσκάφος στις ΗΠΑ. Το αεροσκάφος της JetBlue με προορισμό το Λας Βέγκας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας, όταν ο πιλότος άρχισε να φωνάζει στη της διάρκεια πτήσης ότι το αεροσκάφος θα συντριβεί.

Οι επιβάτες κάνουν λόγο για «αλλοπρόσαλλη» συμπεριφορά του πιλότου και αναγκάστηκαν να τον ακινητοποιήσουν πριν ο συγκυβερνήτης καταφέρει να πάρει τον έλεγχο και πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Η πτήση 191 της JetBlue από τη Νέα Υόρκη στο Λας Βέγκας μετέφερε 135 επιβάτες.

Ο συγκυβερνήτης, ανησυχώντας για το νευρικό κλονισμό που φαίνεται να έπαθε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου, όταν ο πιλότος βγήκε κάποια στιγμή από αυτό, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

Επιβάτες δήλωσαν στο CNN ότι ο πιλότος έτρεξε στην πόρτα του πιλοτηρίου, άρχισε να την χτυπά και να φωνάζει ότι πρέπει να προσγειώσει το αεροσκάφος. Κλειδώθηκε για αρκετή ώρα στην τουαλέτα και όταν βγήκε φώναζε: «Ιράκ, Αλ Κάιντα, τρομοκρατία, θα συντριβούμε όλοι».

Κάποιοι επιβάτες υποστηρίζουν ότι έκανε λόγο και για βόμβα στο αεροσκάφος.

«Εκείνη τη στιγμή, δύο αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον εξουδετερώσουν και στη συνέχεια -πραγματικά από το πουθενά-, περίπου έξι ή επτά δυνατοί άνδρες εισέβαλαν στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, πάλεψαν με τον κυβερνήτη, τον έριξαν στο έδαφος και τον εξουδετέρωσαν μέσα σε λίγες στιγμές. Ήταν πραγματικά σαν σκηνή από ταινία» είπε μία γυναίκα που επέβαινε στο αεροσκάφος.

Περίπου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα) ο συγκυβερνήτης που είχε αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Αμαρίλο του Τέξας.

Ένας άλλος πιλότος που έτυχε να ταξιδεύει στην ίδια πτήση και ήταν εκτός υπηρεσίας, μπήκε στο πιλοτήριο πριν την αναγκαστική προσγείωση και ανέλαβε τη θέση του πιλότου, όταν το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του για το Λας Βέγκας.

Ο πιλότος, ο οποίος φαίνεται να έπαθε νευρικό κλονισμό, μεταφέρθηκε σε κλινική στο Αμαρίλο.

in.gr