Ένοχος για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και για την παράνομη διακίνησή τους δήλωσε ότι είναι ο 35χρονος Αμερικανός Κρίστοφερ Τσάνει, που ήταν υπεύθυνος για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο προσωπικών γυμνών φωτογραφιών διάσημων σταρ της βιομηχανίας του θεάματος, όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Μίλα Κούνις και η Κριστίνα Αγκιλέρα.

Ο κάτοικος Τζάκσονβιλ της πολιτείας της Φλόριντας και πρώην υπάλληλος γραφείου, Κρίστοφερ Τσάνει, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011 και η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα της επιχείρησης «Χακεράτσι» που έστησε το FBI για τον εντοπισμό του χάκερ που είχε εκθέσει γνωστές ηθοποιούς και τραγουδίστριες σαν άλλος παπαράτσι. Παρότι δήλωσε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, ο Τσάνει είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 60 χρόνια, ενώ το πρόστιμο μαζί με την αποζημίωση που καλείται να καταβάλει στα θύματά του ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Κρίστοφερ Τσάνεικατάφερε να έχει πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των διάσημων ηθοποιών και τραγουδιστριών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Τσάνει χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που παρέχουν οι ιστοσελίδες για να θυμούνται οι χρήστες τους κωδικούς στο e-mail τους. Ο χάκερ συμπλήρωνε όλες τις προσωπικές ερωτήσεις που χρειάζεται για να απαντήσει κάποιος για να λάβει τον κωδικό πρόσβασης που έχει ξεχάσει με στοιχεία που συγκέντρωνε για τα θύματά του μέσω Διαδικτύου. Έτσι ύστερα από κάποιες προσπάθειες κατάφερνε να βρει τον κωδικό και να έχει πρόσβαση στα e-mail.

Εκεί μέσα από τις λίστες των επαφών της κάθε σταρ έβρισκε κι άλλους λογαριασμούς διασήμων, τους οποίους χάκαρε κι αυτούς. Στον σκληρό του δίσκο εκτός από φωτογραφίες πολλών διασήμων βρέθηκαν επίσης συμβόλαια, σενάρια και ένας φάκελος με λεπτομέρειες για τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων του.

ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook