Ο Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει «ευχαρίστως» τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κούβα, σε ανοικτή επιστολή του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα Cubadebate.

«Θα χαιρετήσω ευχαρίστως την Τετάρτη την εξοχότητά του τον Πάπα Βενέδικτο, όπως είχα κάνει με τον Ιωάννη Παύλο Β΄(το 1998), έναν άνδρα για τον οποίο η επαφή με τα παιδιά και τους ταπεινούς πολίτες του λαού προκαλεί πάντα αισθήματα στοργής», γράφει ο 85χρονος κουβανός ηγέτης, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία από το 2006.

«Αποφάσισα συνεπώς να ζητήσω μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, όταν έμαθα από τον υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες ότι αυτή η απλή και άμεση επαφή θα τον ευχαριστούσε», προσθέτει ο Κάστρο.

Η συνάντησή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη μεγάλη λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο Ποντίφικας στην Πλατεία της Επανάστασης, στο κέντρο της Αβάνας, στις 09:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος).

Σήμερα ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψή του στην Κούβα και θα αναχωρήσει από τη χώρα στις 17:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος αύριο).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook