Με μεθόδους Μαφίας δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας μια σπείρα κακοποιών, που παρέσυρε επιχειρηματίες σε απομακρυσμένα σημεία με το πρόσχημα του «επαγγελματικού ραντεβού» και τους λήστευε! Η εξάρθρωση της συμμορίας οδήγησε στην εξιχνίαση δυο ληστειών στο Αίγιο και τα Ιωάννινα.

Την άκρη του νήματος βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγίου που διερευνούσαν τη ληστεία που έγινε έξω από την πόλη στις 8 Μαρτίου με θύμα έναν 41χρονο. Το θύμα είχε συμφωνήσει να συναντηθεί με έναν 40χρονο που δήθεν θα του πωλούσε φορτηγά και τον περίμενε μέσα στο αυτοκίνητό του. Αντί γι’ αυτόν, όμως, εμφανίστηκαν τέσσερις κακοποιοί που τον οδήγησαν με την απειλή όπλων σε ένα δύσβατο αγροτικό χωματόδρομο στο Μαυρίκι Αιγιαλείας! Εκεί τον χτύπησαν, του άρπαξαν 7.000 ευρώ, το κινητό του και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και εξαφανίστηκαν!

Η έρευνα οδήγησε στα ίχνη του 40χρονου που ήταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης και στους τέσσερις συνεργούς του που εκτελούσαν τις ληστείες με τις οδηγίες που τους έδινε. Εξακριβώθηκε, μάλιστα, ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν ληστέψει άλλον ένα επιχειρηματία στα Ιωάννινα, από τον οποίο άρπαξαν 20.000 ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο! Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν έχουν ληστέψει και άλλους επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook