Την εκτίμηση ότι η πλέον πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι η 6η Μαΐου εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται, ενώ επισήμανε πως όλα δείχνουν ότι προωθείται η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει κανένα άλλοθι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναγκαίες προϋποθέσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αφενός η προγραμματική συμφωνία με κόκκινες γραμμές και αφετέρου φερέγγυες πολιτικές πρακτικές. Πρόσθεσε δε ότι προσέρχεται κάποιος στην αντίληψη μιας κυβέρνησης συνεργασίας, σε συνάρτηση πάντοτε και με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός με την ψήφο του.

Σημείωσε πάντως ότι η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ισοδύναμων μέτρων, ενώ θα διεκδικήσει την αλλαγή ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης που τη θεωρεί απαράδεκτη.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαδήμο, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε αναφορικά με την εξέλιξη των νομοθετημάτων που βρίσκονται σε μια εκκρεμότητα.