Την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού για να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να έχουν τα πανεπιστήμια πρόσθετη χρηματοδότηση μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.

Επιπλέον όπως δημοσιεύει το in.gr, συγκροτείται επιτροπή από πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου, της οποίας τα μέλη έως τις 15 Μαΐου θα μελετήσουν τυχόν βελτιώσεις του νόμου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως τόνισαν τόσο ο κ. Μπαμπινιώτης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Αμφότεροι δε κάλεσαν τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για τα Λύκεια

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα Λύκεια, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει ώριμο πλαίσιο, έτοιμο να κατατεθεί, εφόσον η επόμενη κυβέρνηση το επιθυμεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στην Α\’ Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα. Όσο για τα τετράδια των μαθητών, αυτά εκτυπώνονται και θα είναι στα χέρια των υποψηφίων στις 21 Μαΐου, πρώτη μέρα των Πανελληνίων, τόνισε.

Ο αριθμός των εισακτέων θα κινηθεί φέτος στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Σχετικά με τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ.Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τον Αύγουστο για τα Δημοτικά σχολεία.

Όσον αφορά τέλος τις τροπολογίες για την εισαγωγή των πολυτέκνων και τα ιδιωτικά σχολεία, συμπεριλαμβάνονται και κατατίθενται σε τρέχων νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook