Ξεκίνησε σήμερα στο Ηράκλειο το τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα «Υπερ-επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Λυμάτων»

Στην αξιοποίηση και ενίσχυση των στρατηγικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Κρήτης στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, καθώς επίσης στην έρευνα και τεχνολογία που αποτελούν-όπως είπε- την βάση της βιώσιμης ανάπτυξης για την Κρήτη του μέλλοντος, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών.

Στο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο από σήμερα έως 30 Μαρτίου και οργανώνουν η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Κρήτης, συμμετέχουν περισσότεροι από 200 Έλληνες και ξένοι σύνεδροι-επιστήμονες. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι «στην Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε θέσει ψηλά στην ατζέντα μας, χρονίζοντα θέματα που έχουν άμεση επίπτωση στο περιβάλλον και μεθοδεύουμε την οριστική λύση τους όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο και τους βιολογικούς καθαρισμούς».

Στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Βιργινία Μανασάκη, ο γενικός γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρεαδάκης, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, και παραγωγικών τάξεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook