Αποστολή στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα πραγματοποιήσει ομάδα ιατρών του Πανεπιστημίου των Ορέων που θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012.

Η επίσκεψη των ιατρών γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου των Ορέων κ. Ιωάννη Παλλήκαρη.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Μαρτίου από τις 9:00π.μ. έως τις 4:00μ.μ. ομάδα οφθαλμιάτρων, ψυχιάτρων, ακτινολογίας, τοξικολογίας και άλλων ειδικοτήτων θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει σχετικές εξετάσεις σε όσους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής το επιθυμούν. Επιπλέον, στις 11:30π.μ. στο ΚΑΠΗ Καστελλίου θα πραγματοποιηθεί «Καφενείο Γυναικών» από την ομάδα Πολιτισμός και Διαχρονικότητα του Πανεπιστημίου των Ορέων.

Πρόκειται για ανοιχτή συζήτηση στην οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν γυναίκες της περιοχής, να ενημερωθούν και να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες. Παράλληλα, η ομάδα Παιδείας του Πανεπιστημίου των Ορέων, στα πλαίσια του προγράμματος αλληλοδιδασκαλίας μαθητών θα βρεθεί από τις 9:00πμ. έως τη 1:00μ.μ. στο Γυμνάσιο Θραψανού με μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου. Τα θέματα της αλληλοδιδασκαλίας των μαθητών είναι «Θραψανιώτες Αγγειοπλάστες – Η παράδοσή μας» και «Οι νέοι και η ποίηση. Οδυσσέας Ελύτης και ποιητές που ζουν στο Ηράκλειο της Κρήτης».

Το Σάββατο 31 Μαρτίου οι ιατροί των ορέων θα βρίσκονται και πάλι από τις 9:00π.μ. έως τις 4:00μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου με ομάδα ωτορινολαρυγγολόγων και τοξικολόγων που θα πραγματοποιήσουν σχετικές εξετάσεις σε κατοίκους. Τέλος. στις 5:00μ.μ. στον οικισμό Αυλή της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου θα πραγματοποιηθεί «Καφενείο των Ορέων» από την ομάδα Πολιτισμός και Διαχρονικότητα του Πανεπιστημίου των Ορέων. Πρόκειται για ανοιχτή συζήτηση στην οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι γιατροί ενημερώνουν όσους πολίτες επιθυμούν να εξεταστούν από το ιατρικό προσωπικό που θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2891340000 του Κέντρου Υγείας για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook