Με την ημερομηνία της κάλπης να πλησιάζει, πιθανότατα στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, τα προεκλογικά πυρά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πυκνώνουν, έχοντας όλο και πιο εμφανώς στόχο την ηγεσία του αντίπαλου πολιτικού «στρατοπέδου».

Εντούτοις, τα πυρά της ΝΔ που είχαν στόχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ, προκάλεσαν σκληρή ανταπάντηση από το ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για «κρεσέντο επιπολαιότητας».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση του Γιάννη Μιχελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των ΕΛΤΑ, έπεσε πάνω σε τοίχο, καθώς ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ, δήλωσε στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή» ότι οι προσλήψεις αυτές είναι εποχικές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, απέδωσε τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, σε «εσφαλμένη πληροφόρηση».

«Τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ επιδίδεται σε ένα κρεσέντο επιπολαιότητας και αντιφάσεων διαπράττοντας συνεχώς λάθη που σπεύδει στη συνέχεια να διορθώσει. Λάθη που χρεώνεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

»Το πραγματικό όνομα όμως πίσω από τον κ. Μιχελάκη είναι Αντώνης Σαμαράς γιατί είναι ο κ. Σαμαράς αυτός που έχει την ευθύνη για τις ανεύθυνες συμπεριφορές του κόμματός του» δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ένα άλλο μέτωπο μεταξύ των δύο κομμάτων άνοιξε με αφορμή το υπόμνημα που έστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Χοακίν Αλμούνια.

Κατά την ανάγνωση που κάνει η ΝΔ στην επιστολή Αλμούνια, τα όσα αναφέρει ο πρώην επίτροπος Οικονομικών «επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ -διορισμένα και αυτά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -για αυθαίρετο \’φούσκωμα\’ του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική.

Η Συγγρού επιτίθεται δε εκ νέου στον κ. Βενιζέλο τονίζοντας: «Συγνώμες, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν».

Η Ιπποκράτους απάντησε στην επίθεση αυτή κάνοντας λόγο για «οίστρο λαϊκισμού» του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, υποδεικνύοντάς του μάλιστα να διαβάσει και το υπόμνημα του κ. Αλμούνια όσο και εκείνο του τέως επικεφαλής της Eurostat κ. Ράντερμάχερ, «προκειμένου να ενημερωθεί για όσα ισχύουν στο ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο».

«Αν όλα αυτά τα γνώριζε και τα τηρούσε η κυβέρνηση της ΝΔ την κρίσιμη περίοδο του 2008-2009» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «δεν θα είχε υποστεί η χώρα τον τραγικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τις συνέπειες του για τη ζωή των Ελλήνων».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook