Η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου τέθηκε ως ζήτημα προς απάντηση από τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Κριτσωτάκη προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Κριτσωτάκης έθεσε πρώτα σε γνώση στους Υπουργούς το μέγεθος των προβλημάτων που δημιούργησε η συνεχής βροχόπτωση στο Δήμο Μαλεβιζίου ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις ελλείψεις σε έργα υποδομής που προστατεύουν τους πολίτες και της περιουσίες τους από ανάλογα καιρικά φαινόμεναΜεγάλα προβλήματα σε όλη την Κρήτη δημιούργησε η συνεχής βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. Ιδιαίτερα έντονα ήταν όμως τα προβλήματα στα δυτικά του νομού Ηρακλείου, σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

«Κατολισθήσεις στην «εθνική» οδό, στο ύψος του Φόδελε και της Αχλάδας, με κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς και με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας για ώρες, αφού η ΔΕΣΕ αδυνατούσε να στείλει μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος (!).
Στο Παλαιόκαστρο, στην Αγ. Πελαγία και στην Αχλάδα, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους παρασύροντας τα πάντα (μέχρι και ΙΧ αυτοκίνητα) στο πέρασμά τους ενώ αρκετά ήταν τα υπόγεια που πλημμύρισαν.

Για άλλη μία φορά ένα φυσικό φαινόμενο, ασυνήθιστο αλλά όχι ακραίο (συνεχής βροχόπτωση), αναδεικνύει τόσο τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και το έλλειμμα πολιτικής το οποίο έχει οδηγήσει σε σωρεία παρανομιών, χρόνια τώρα».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Ηρακλείου και με δεδομένη την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης των ζημιών προχώρησε στις εξής ερωτήσεις-αιτήματα προς τους Υπουργούς:

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Είναι σε θέση η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) Κρήτης να ανταποκριθεί στο ρόλο της; Διαθέτει επαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων; Αν ναι για ποιο λόγο αδυνατούσε να στείλει μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος της εθνικής οδού; Αν όχι πως και πότε θα δώσετε λύση σ’ αυτή την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και με ποιο τρόπο;

2.Θα προχωρήσετε σε άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για αντιμετώπιση των ζημιών, λήψη μέτρων και κατασκευή έργων υποδομής για την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook