Κινητοποιήσεις σε τοπικό αλλά και σε γενικότερο επίπεδο στις Τράπεζες, με 24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη 4 Απριλίου για όλες τις Τράπεζες στη Φθιώτιδα, τη Λέσβο και την Αχαΐα ανακοίνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ με αφορμή τη διακοπή λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Λαμίας, Λέσβου- Λήμνου και Αχαϊκής, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε:

- Παρέμβαση στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) ώστε να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να εξετάσει τρόπους για την προστασία των εργαζόμενων και την αντιμετώπιση της κατάστασης για τις συνεταιριστικές τράπεζες.

- Διάβημα στα κόμματα να αναλάβουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες και να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση με όλα τα νόμιμα μέσα των θέσεων εργασίας.

- Τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ κυβέρνησης, ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

- Αξιοποίηση όλων των ενδεδειγμένων νομικών ενεργειών για την απόκρουση της απόφασης διακοπής της λειτουργίας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών που πήρε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ΟΤΟΕ, τονίζει σε κάθε κατεύθυνση "ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας και στην πιο κρίσιμη συγκυρία της ελληνικής κοινωνίας κανένας δεν έχει το δικαίωμα, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε οι τράπεζες, να δημιουργούν αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα, θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων".