Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τις 12 μέχρι τις 3 από τα νοσοκομεία της Κρήτης που συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι οι προσλήψεις προσωπικού και η ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την αντιπαράθεσή τους με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών και προνοιακών μονάδων.

Ειδικά για το Ρέθυμνο  το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, στις 12.30  θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο τη υγείας και με στόχο να στηρίξει τους γιατρούς που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται η τραγική έλλειψη νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού και η στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας από το κράτος με αποτέλεσμα η Υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να μετατρέπονται σταδιακά σε είδος πολυτελείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και τις 12 το μεσημέρι τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Εν τω μεταξύ στα πλαίσια της στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην πλατεία Μαβίλη στις 12.00 το μεσημέρι. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, διεκδικώντας ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής που ακολουθείται είναι η διαρκής υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, μέσω είτε της υποχρηματοδότησης του συστήματος υγείας και πρόνοιας, είτε της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, είτε της κατάργησης και συγχώνευσης νοσοκομείων, αλλά κυρίως μέσω της μείωσης των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους και της μετακύλισης του κόστους στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών, όπως άλλωστε προκύπτει σαφώς από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υγείας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook