Έρευνες λένε ότι μεγαλύτερο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού απεχθάνεται το υπερβολικό μακιγιάζ. Αν συμφωνείτε κι εσείς με αυτήν την άποψη και θέλετε να αναδείξετε τη φυσική σας ομορφιά δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες που θα σας εξασφαλίσουν ένα απλό μεν, αλλά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στην επιδερμίδα: Προσπαθήστε να δώσετε μεγάλη σημασία στην επιδερμίδα σας, καθώς αν το δέρμα σας είναι ξηρό ή άτονο θα καταστρέψει το look σας. Πλύνετε το πρόσωπό σας ή χρησιμοποιήστε ένα μαντιλάκι καθαρισμού. Στη συνέχεια, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας και βάλτε foundation για να δείχνει το δέρμα σας λαμπερό και φρέσκο. Καλύψτε τους μαύρους κύκλους και τις ατέλειες με ένα κονσίλερ. Χρησιμοποιήστε ένα highlighter στα ζυγωματικά σας, στο κόκαλο της μύτης, και στο τόξο των φρυδιών για να δώσετε λάμψη και να κάνετε το look σας πιο φωτεινό. Τελειώστε με λίγο ροζ ή ροδακινί ρουζ για να δώσετε έναν τόνο φρεσκάδας.

Αν επιλέξετε τα μάτια: Καταρχήν, αν διαλέξετε να βάψετε τα μάτια σας τότε περάστε ένα ουδέτερο γκλος στα χείλη. Απομακρύνετε από τα μάτια σας το πρωινό μακιγιάζ, περάστε μια ουδέτερη σκιά από τις βλεφαρίδες έως τα φρύδια για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, πάρε μια σκούρα καφέ-γκρι σκιά ή μια ιριδίζουσα στο χρώμα της μόκας για πιο λαμπερό αποτέλεσμα και πέρασε την σε όλο το βλέφαρο κάνοντας κινήσεις προς τα πάνω για να «ανοίξουν» τα μάτια. Με ένα μολύβι ή eyeliner κάνε μια γραμμή πολύ κοντά στις άνω βλεφαρίδες και τραβήξτε την λίγο πιο έξω και πάνω από εκεί που τελειώνει το μάτι για να δημιουργήσετε ένα παιχνιδιάρικο look. Φυσικά, τελειώστε με μάσκαρα.

Αν επιλέξεις να δώσετε έμφαση στα χείλη: Αν θέλετε να τονίσετε τα χείλη, τότε ένα σκούρο lipstick σε συνδυασμό με διακριτικό μακιγιάζ στα μάτια είναι ότι χρειάζεστε. Περάστε στα βλέφαρα σας μια ουδέτερη σκιά για να κρύψετε τυχόν ατέλειες και καθαρίστε με μια μπατονέτα υπολείμματα μακιγιάζ που μπορεί να βρίσκονται κάτω από το μάτι. Βάλτε στα χείλη ένα ενυδατικό balm για να τα κάνετε πιο απαλά. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να κάνετε το περίγραμμα τους και στη συνέχεια «μουτζουρώστε» το μέσα στα χείλη. Βάλτε με το δάχτυλο σας ένα κρεμώδες lipstick για καλύτερη εφαρμογή και στη συνέχεια βάλτε λίγο lip gloss στη μέση του κάτω χείλους για περισσότερο όγκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook