Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας θα είναι το 2012, εκτιμά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο κ. Μορς διαπιστώνει πρόοδο στην Ελλάδα και καλές πιθανότητες να βγει από την κρίση, προσθέτει, ωστόσο, ότι η Αθήνα δεν έχει ακόμη υπερβεί το πρόβλημα.

Όποιος πιστεύει ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε με τόσους κόπους θα λειτουργήσει αυτόματα, πλανάται, υποστηρίζει ο κ. Μορς

Το στέλεχος της Κομισιόν προβαίνει στην εκτίμηση ότι θα απαιτηθούν «πολλά και επώδυνα μέτρα ακόμη, καθώς και αντοχή», προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Το εάν αυτό πετύχει, θα φανεί αυτή τη χρονιά, σημειώνει.

«Πιστεύω ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα μπορέσουμε να δούμε ξεκάθαρα σε ποια κατεύθυνση πηγαίνει η υπόθεση», δηλώνει, προσθέτοντας ότι «θα μπορέσουμε να δούμε εάν η υπόθεση είναι σε καλό ή σε κακό δρόμο».

Ο εκπρόσωπος της τρόικας ελπίζει, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, να κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με τους δανειστές της χώρας.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Αθήνα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα 150 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί, ο κ. Μορς απαντά ότι αυτό θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες:

Από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και από το εάν ο ελληνικός λαός αποδέχεται να συνεχίσει και μεσοπρόθεσμα τις θυσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook