Οι ομολογιούχοι δύο ελληνικών κρατικών ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής την συμμετοχή τους στο PSI, από τα 12 στα οποία έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ.

Σϋμφωνα με το Reuters, σε πέντε συνελεύσεις δεν υπήρξε απαρτία, ενώ σε άλλες πέντε δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να ενεργοποιηθούν οι συλλογικές ρήτρες (CACs). Οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 27 Μαρτίου.

Το σύνολο των ομολόγων υπό ξένο δίκαιο ανέρχεται σε δεκάδες και σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των γενικών συνελεύσεων των ομολογιούχων που καλούνται να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην ανταλλαγή.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει περιθώριο έως τις 4 Απριλίου στους κατόχους ομολόγων που διέπονται υπό ξένο δίκαιο, ύψους 8,2 δισ. ευρώ περίπου, να αποφασίσουν μέσω των γενικών συνελεύσεων των ομολογιούχων εάν θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή.

Στις 12 Μαρτίου η κυβέρνηση προχώρησε στην ανταλλαγή κρατικών ομολόγων ύψους 177 δισ. ευρώ με νέα ομόλογα μειωμένης, κατά 53,5%, ονομαστικής αξίας.

Οι ομολογιούχοι, κυρίως τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, αναμένεται να καταγράψουν απώλειες 74% στην καθαρή παρούσα αξία τους (NPV).

 

in.gr