Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1η Μαρτίου, καλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης για το θέμα των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία, έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι που ανήκουν στον ΟΠΑΔ, στο ΤΣΑΥ, το Ταμείο των δικηγόρων και στο ΤΥΔΕ (Δικηγόροι Επαρχίας), των συμβολαιογράφων, του ΗΣΑΠ, της ετε θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθότι τα συγκεκριμένα Ταμεία έχουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στους φαρμακοποιούς από τον περασμένο Απρίλιο και πλέον τα χρέη αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, εκ των οποίων τα 200 αφορούν τους φαρμακοποιούς της Αττικής και του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι αν και για τα 100 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει ο ΟΠΑΔ έχει εγκριθεί η εκταμίευση τους και η απόδοσή τους στους φαρμακοποιούς, γραφειοκρατικοί λόγοι από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση της εξόφλησης των φαρμακοποιών.

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνει ότι «Οι καθυστερήσεις αυτές ουσιαστικά ακυρώνουν τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν με την μετατροπή του ΟΠΑΔ σε ταμείο , την ΚΥΑ υπ΄ αριθμ. 22532 σχετικά με την ταχύρυθμη εξόφληση των συνταγών και την εκσυγχρονισμένη Συλλογική Σύμβαση μεταξύ του ΟΠΑΔ και του Π.Φ.Σ».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook