Σε ρυθμούς προπαρασκευής για την έναρξη της μεγάλης επιχείρησης εντοπισμού των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζουν στην Αθήνα κινείται η Ελληνική Αστυνομία.

\”Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους\”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης \”ντροπή για το πολιτικό σύστημα\” και μετέφερε τις προειδοποιήσεις του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ότι \”η Ελλάδα θα φύγει απ\’ το Σένγκεν αν δεν πάρει μέτρα τώρα\”. Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη \”αν φύγουμε απ\’ το Σένγκεν θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 70\”.

 Η πρώτη φάση της επιχείρησης σκούπα είναι η απομάκρυνση των παρανόμων ξένων μικροπωλητών έξω και γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο κέντρο της Αθήνας. \”Κανένας παράνομος μικροπωλητής έξω πανεπιστημιακά τμήματα\”, επισήμανε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

 Από την Τετάρτη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά πληροφορίες, συνελήφθησαν 21 παράνομοι μικροπωλητές έξω από τη Νομική και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ακόμη 26 παράνομοι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν έπειτα από έφοδο σε δύο πολυκατοικίες στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας.

 Σε σύσκεψη στο κεντρικό κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ομάδα ΔΙΑΣ με ακόμη 1100 νέους ειδικούς φρουρούς.

 Η μεγάλη επιχείρηση σκούπα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, όταν επιλεγούν οριστικά και ετοιμαστούν τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα που θα χρησιμοποηθούν ως χώροι \”κλειστής φιλοξενίας\” λαθρομεταναστών.

 \”Μας αδικεί να υφίσταται αυτή τη βίαιη υποβάθμιση η Αθήνα\”, υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και αποκάλυψε ότι έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη γενική προέγγιση \”να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα με τρόπο ανθρώπινο, αλλά κυρίως αποτελεσματικό\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook