Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με στελέχη των οίκων αξιολόγησης Fitch και Μoody\’s θα έχει σήμερα, Τετάρτη, ή το αργότερο την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης, που λαμβάνει χώρα μετά τη χθεσινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, είναι η ενημέρωση των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις προοπτικές που διανοίγονται ενόψει της παράτασης της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ.Ζανιάς αναμένεται να παρουσιάσουν στα στελέχη των οίκων, στοιχεία και προβλέψεις για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2010, για τα διαρθρωτικά μέτρα του 2011, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την χορήγηση παράτασης για την αποπληρωμή των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης, απόφαση που θα ληφθεί στα επόμενα Eurogroup.

Πάντως, πιθανότητα 50% για περαιτέρω υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας έδωσε ο κ. Johannes Jooste, Διευθυντής Επενδύσεων της Merrill Lynch, τονίζοντας ότι οι ξένοι οίκοι έχουν αρνητική εικόνα για την Ελλάδα, ερωτηθείς για το σχετικό θέμα κατά τη διάρκεια παρουσίασης της επενδυτικής στρατηγικής του διεθνούς οίκου για το 2011 που πραγματοποιήθΤηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook