Την πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης να μην πληρώνουν τέλη στο Δήμο οι ευπαθείς ομάδες απέρριψε ο δήμαρχος κ. Κουράκης, λέγοντας ωστόσο ότι έχουν προβλεφθεί όσο το δυνατό γίνεται μικρότερες μειώσεις.

Ειδικότερα, με ολοκληρωμένη εισήγησή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι και όλες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα τόνισε ότι το κόστος του νερού όχι μόνο δεν θα πρέπει να αυξηθεί, αλλά να γίνει και μείωση της χρέωσης του σε ποσοστό 30% σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες πολιτών.

Από την πλευρά του ο κ.Κουράκης τόνισε ότι δεν είναι εφικτές οι προτεινόμενες λύσεις αυτές που διατυπώνονται με ευκολία αλλά δεν μπορούν να υλοποιηθούν επειδή θα προσκρούσουν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας που θα βάλουν «φρένο» ακόμα και εάν ο δήμος έχει όλη την καλή διάθεση να τις κάνει πράξη.

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, ότι δηλαδή στο Ηράκλειο οι πολίτες πληρώνουν τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Δεν μπορεί όμως να προχωρήσει και σε άλλη μείωσή τους όπως είπε σε μια περίοδο που όλες οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη όπως το κόστος της βενζίνης.

Για το θέμα των προσλήψεων ειδικά στους παιδικούς σταθμούς τόνισε ότι είχε υποβληθεί αίτημα από το δήμο αλλά δεν εγκρίθηκε ωστόσο όπως είπε θα επιμείνει να διατηρήσει τους εργαζόμενους στους παιδικούς και να τους ενισχύσει με νέο προσωπικό.

εφημερίδα Πατρις