Εκτόνωση της κυβερνητικής κρίσης έφερε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Παιδείας. Ο Λ.Παπαδήμος ζήτησε την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, αλλά και τη λύση του προβλήματος της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.

Το τηλεφώνημα έγινε μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, στην οποία ο υπουργός Παιδείας ουσιαστικά απειλούσε με παραίτηση έναντι της κριτικής που δέχεται για την απόφαση να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να λυθεί το πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων από τον προϋπολογισμό του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, από το Μαξίμου αναφέρεται πως δεν υπήρξε θέμα παραίτησης του κ. Μπαμπινιώτη.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.

Ο κ. Μπαμπινιώτης στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι υπήρξε ήδη παρέκκλιση από το νόμο, με την υπουργική απόφαση να δοθεί το 24% του προϋπολογισμού στα πανεπιστήμια.

Απαντώντας, ο κ. Καψής ανέφερε την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων των πανεπιστημίων έγινε η μόνη εξαίρεση από τον προϋπολογισμό του 2012 να μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα ΑΕΙ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook