Άμεση και επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζουν την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον τουρισμό της υπαίθρου οι πρόεδροι των τεσσάρων (4) Επιμελητηρίων της Κρήτης και ζητούν από τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο να συμπεριληφθεί στα υπό ψήφιση νομοσχέδια μέχρι το τέλος της κυβερνητικής του θητείας.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι πρόεδροι κ.κ. Γιάννης Μαργαρώνης (Χανίων), Γιώργος Γιακουμάκης (Ρεθύμνου), Μανώλης Αλιφιεράκης (Ηρακλέιου) και Θωμάς Χαριτάκης (Λασιθίου) αναφέρουν:

«Παρακολουθήσαμε την εξέλιξη μέσα από την διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου για τον Τουρισμό Υπαίθρου και είμαστε σε στενή επαφή με συλλογικούς φορείς για τον σκοπό αυτό διότι θεωρούμε ότι η ψήφιση του θα αποτελέσει κύριο αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί μας.

Για το λόγο αυτό οργανώσαμε ημερίδα στις 7-3-2012 με θέμα «Τουρισμός Υπαίθρου στο Προσκήνιο». Τόσο από την συμμετοχή όσο και από τα συμπεράσματα προέκυψε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων είναι πολύ ζωηρό.

Για τον σκοπό αυτό αναλάβαμε πρωτοβουλία από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης και τα Επιμελητήρια του νησιού, για την άμεση διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υπαίθρου στις 3, 4 και 5 Απριλίου 2012 στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Επειδή το Νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα και παρότι κατανοούμε τις δυσκολίες και το φόρτο εργασίας της κυβέρνησης, θεωρούμε ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθεί στα υπό ψήφιση νομοσχέδια σας μέχρι το τέλος της κυβερνητικής σας θητείας».

Τέλος να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιείται και στους υπουργούς Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, τους υφυπουργούς Πολιτισμού Π. Αλιβιζάτο και Γ. Νικητιάδη και την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook