Η βία συνεχίζεται στη Συρία παρά το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το σχέδιο έξι σημείων του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν το οποίο προβλέπει κυρίως την διακοπή της βίας από όλες τις πλευρές.

Τουλάχιστον 11 Σύροι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επεισόδια βίας στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χομς και Χάμα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).

Στην πόλη Χομς, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται αποκομμένοι αντάρτες, τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από εκρήξεις ρουκετών και πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων. Άλλοι δύο σκοτώθηκαν στην κοντινή πόλη Κουσέιρ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, από πυρά ανδρών του τακτικού στρατού.

Ακόμα τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση του στρατού σε χωριά κοντά στην πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ, θέατρο συγκρούσεων και στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από τις αρχές του Μαρτίου. Σφοδρά πυρά και εκρήξεις αναφέρονταν στην περιοχή, σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Στην επαρχία Χάμα, τρεις πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον οχήματος των ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το OSDH.

Μάχες ξέσπασαν την αυγή σήμερα ανάμεσα στο στρατό και σε αντάρτες στην περιοχή Ζαμπάντανι, κοντά στην Δαμασκό. Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε και στήλες καπνού άρχισαν να υψώνονται μετά από βομβαρδισμό στη Χαράστα, 10 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Δύο συνταγματάρχες του στρατού της Συρίας σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά «ένοπλων τρομοκρατών» στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SABA.

Την ίδια ώρα, το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει την πρεσβεία του στη Δαμασκό για λόγους ασφαλείας και ο Βέλγος πρεσβευτής θα αποχωρήσει από την Συρία στις 31 Μαρτίου.

Το Βέλγιο είναι η έβδομη ευρωπαϊκή χώρα που κλείνει την πρεσβεία της στη Συρία εξαιτίας της βίαιης καταστολής της εξέγερσης. Σε ανάλογη κίνηση έχουν προβεί η Νορβηγία , Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, ΗΠΑ , Τουρκία, αλλά και έξι μοναρχιών του Κόλπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook