Σε Ημερίδα για τον Εθελοντισμό που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, συμμετείχε ο Δήμος Φαιστού.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ενώ εντάχθηκε στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011». Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς είναι ο Εθνικός Συντονιστικός φορέας της δράσης.

Ο Δήμος Φαιστού, προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στην Ημερίδα, προκειμένου να παρουσιάσει το πρωτοπόρο εθελοντικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, καθώς και τις καινοτόμες δράσεις του, που βασίζονται στον εθελοντισμό, όπως το πρόγραμμα «Μαθαίνω και Προλαβαίνω», η λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου, η Φάτνη Προσφοράς, οι Εβδομάδες Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι Εβδομάδες Δενδροφύτευσης.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας παράλληλα αναλύθηκαν η λειτουργία και οι δράσεις εθελοντών για την προετοιμασία και οργάνωση εκδηλώσεων όπως το Matala Festival, καθώς και η συμβολή τους σε ημερίδες για την πρόληψη του τραχήλου της μήτρας, το Aids, όπως επίσης και διάφορες ακόμα εκδηλώσεις πολιτισμού κι ευαισθητοποίησης.

Όλες οι δράσεις του Δήμου έγιναν γνωστές στους συμμετέχοντες μέσα από μια δυναμική, διαδραστική παρουσίαση με τίτλο «Εθελοντισμός στην Τοπική Κοινωνία στο Δήμο Φαιστού». Η παρουσίαση του Δήμου ήταν η μία από τις τρεις που επιλέχτηκαν να γίνουν πανελλαδικά, αφού η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς επέλεξε να γίνουν παρουσιάσεις εκτός από το Δήμο Φαιστού, και από το Δήμο Χανίων αλλά και το Δήμο Βέροιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook