Αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας στον ιατρικό κλάδο διαπιστώνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με το 62% των ιατρών που ελέγχθηκαν από την αρχή του 2011 να έχει υποπέσει σε φορολογική παράβαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ προκύπτει ότι σε 777 γιατρούς που ελέγχθηκαν το 2010 βρέθηκαν παραβάσεις στους 389, δηλαδή στο 50%. Το 2011 το ποσοστό έχει αυξηθεί αφού παραβάσεις εντοπίστηκαν σε 6 στους 10 γιατρούς που ήλεγξε το ΣΔΟΕ από τις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα, σε 144 ελέγχους που έγιναν το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2011, 89 βρέθηκαν να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να εμφανίζουν φουσκωμένες δαπάνες (62%). Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2009 ήταν 55 παραβάσεις σε σύνολο 130 γιατρών που είχαν ελεγχθεί (42%).

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε επίφοβες επαγγελματικές ομάδες αποτελούν έναν από τους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου για το 2011. Κατά προτεραιότητα οι έλεγχοι στρέφονται σε όσους έχει προκύψει, µέσω διασταυρώσεων που έγιναν στο παρελθόν, ότι υπέπεσαν σε παραβάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις ανοίγονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Ήδη για τους 185 από τους 389 γιατρούς που εντοπίστηκαν µε παραβάσεις το 2010,το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα ποσά που περιέχουν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν καταθέσεις που δεν µπορεί να δικαιολογηθούν, οι κάτοχοί τους θα βρεθούν αντιμέτωποι µε πρόστιμα για φοροδιαφυγή. Επίσης έχει αρχίσει σύγκριση των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook