Με σύνθημα «Στηρίξτε την Ελλάδα και χτίστε μία Ευρώπη των λαών» οι Ιταλοί δήμαρχοι στην σελίδα www.forgreece.eu ζητούν την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας μέσω του Ερυθρού Σταυρού.

«Ζητούμε μια οικονομική βοήθεια προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανεξαρτήτως ποσού, που να καταβληθεί για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, ως απτή κίνηση, που να δείχνει ότι αισθανόμαστε όλοι μέρος ενός μοναδικού λαού, τού λαού της Ευρώπης», γράφουν στην ιστοσελίδα οι υπεύθυνοι τού συντονισμού τού δικτύου των Ιταλών δημάρχων και των Ελλήνων τής Ιταλίας.

«Κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την αποβολή τής Ελλάδας από την Ενωμένη Ευρώπη. Αντιθέτως, πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, χάρη στο οποίο ζήσαμε επί εξήντα χρόνια σε ειρήνη και ευημερία. Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε και τον εαυτό μας», τονίζει -μεταξύ άλλων- σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων, Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Υπενθυμίζεται ότι η όλη πρωτοβουλία οφείλεται στην απόφαση τού δημάρχου της πόλης Κάβε Ντέϊ Τιρρένι , Μάρκο Γκάλντι, και σε εκείνη τhς πόλης Μπαρονίσσι, Τζουσέπε Μοσκατιέλο, να καταβάλλουν, στο εξής, το μισθό τους, προς στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής «πύλης αλληλεγγύης», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας και θα τεθεί σε λειτουργία από αύριο.

«Πού είναι η Ευρώπη που πολέμησε με το λόρδο Βύρωνα για την ανεξαρτησία τής Ελλάδας; Πού είναι η Ευρώπη της ιστορίας, του πολιτισμού, της ιδιαίτερής της ταυτότητας;», είχε αναρωτηθεί ο Μάρκο Γκάλντι.

Με το www.forgreece.eu, οι εμπνευστές τής πρωτοβουλίας, επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη απάντηση.

Δείτε το βίντεο για την Ελλάδα που φιλοξενείται στην σελίδα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook