Τρεις νεκρές αλεπούδες και ένας σκύλος είναι ο τραγικός απολογισμός από τις δεκάδες φόλες που σκόρπισαν ασυνείδητοι σε δασική περιοχή της Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ», τα δολώματα, βρέθηκαν σε παλιό δασικό δρόμο μεταξύ Γέρμας και Κορησού και είχαν τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους ενώ δίπλα σε κάθε κάψουλα βρέθηκαν και φλούδες από πορτοκάλια.

«Τα πορτοκάλια τα χρησιμοποίησαν για να «σημαδέψουν» που είχαν βάλει τις φόλες και να εκτιμήσουν αργότερα τα ποσοστά «επιτυχίας» τους» ανέφερε στο ΑΜΠΕ η Ηλιάνα Μπουσιάκη από την «Καλλιστώ».

Η ομάδα της Καλλιστώς συνέλεξε έγκαιρα 56 τυποποιημένες φόλες σε μορφή κάψουλας οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε μία απόσταση 2,5 χιλιομέτρων περίπου.

«Πρόκειται για δολώματα που περιέχουν μέσα παραφίνη και αναδύουν μυρωδιά που προσελκύει τα ζώα ενώ ακόμη και ένα μικρό κομματάκι να δαγκώσουν, το αποτέλεσμα είναι συχνά θανατηφόρο» εξηγεί η κ.Μπουσιάκη.

Τα νεκρά ζώα περισυνελλέγησαν άμεσα από την ομάδα πεδίου της οργάνωσης και ακολούθησε νεκροψία και συλλογή ιστών για τοξικολογική ανάλυση. Πάντως, ένας ακόμα σκύλος που δεν είχε μάλλον προλάβει να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα, κατάφερε να διασωθεί κάνοντας εμετό.

Συνολικά, από τις 56 φόλες που βρέθηκαν, οι 9 είχαν ήδη καταναλωθεί από ζώα αλλά βρέθηκαν φλούδες από πορτοκάλι και σε ακόμα 12 σημεία, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο συνολικός αριθμός των δηλητηριασμένων δολωμάτων ήταν πιθανότατα 68.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook