Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Marco Polo» που προωθεί το πρόγραμμα των πολιτιστικών “Βενετσιάνικων διαδρομών”. Στην συνεδρίαση που έγινε στην Βενετία την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού Φάνης Ζαμπετάκης και η σύμβουλος της Περιφέρειας Ελένη Ινιωτάκη.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την προώθηση πολιτιστικών διασυνοριακών διαδρομών και την ανάδειξη της κοινής πολιτιστική κληρονομιάς ως μηχανισμού διαπεριφερειακών ανταλλαγών και τουριστικής ανάπτυξης.

Οι «Πολιτιστικές διαδρομές των Βενετσιάνικων Εμπορικών Πορειών», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και σύντομα θα τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCΟ.

Με αφορμή την παρουσία των εκπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Ζαμπετάκης ανέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης να συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια της Βενετίας, για την ανάδειξη των Ενετικών Δρόμων, όπως επίσης να διερευνήσει την δυνατότητα ανάδειξης και των Δρόμων του Μινωικού πολιτισμού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τους εκπροσώπους φορέων της Τοπικής αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Ιταλίας, εκπρόσωποι φορέων από Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία και Τουρκία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook