Παρελθόν από την προεδρεία της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ αποτελεί ο Β. Ξημέρης δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την λήξη της ημερομηνίας για την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης.

Ο κ. Ξημέρης ανακοίνωσε την συγκεκριμένη του απόφαση στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα και ο λόγος της παραίτησης του όπως βγαίνει προς τα έξω από τις πρώτες πληροφορίες έχει να κάνει με ένα χρέος που έχει η ΠΑΕ ΟΦΗ προς την εφορία από το 2009, το 2010 και το 2011 το οποίο η εφορία δέχθηκε να το ρυθμίσει αλλά τόνισε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ ότι αν δεν πληρωθεί έστω και μια δόση τότε θα δεσμευτούν προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία.

Η παραίτηση του Β. Ξημέρη έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη που στη συνέχεια μετά από πρόταση του πρώην πλέον προέδρου της διοικούσας επιτροπής εξέλεξαν νέο πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Μιχαλόπουλου που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να μπορέσει να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα για την αδειοδότηση.

Την παραίτηση τους από τις θέσεις των αντιπροέδρων έθεσαν και οι κ.κ Κουτάντος και Στεφανουδάκης για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 

Όπως και να έχει κανείς δεν μπορεί να πει λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η καταλυτική ημερομηνία για την αδειοδότηση ότι αυτή η εξέλιξη είναι θετική καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα που θα πρέπει να διευθετηθούν για να μπορέσει η ΠΑΕ ΟΦΗ να έχει ελπίδες για την αδειοδότηση της τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ για τις αλλαγές στην διοικούσα επιτροπή :

Σε ανασυγκρότηση προχώρησαν σήμερα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής μετά την παραίτηση του κ. Ξημέρη για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Παραμένει μέλος της Δ.Ε. και εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στη ΠΑΕ ο κ. Ξημέρης.
Μετά την απόφαση που πήρε ο προεδρεύων της Δ.Ε. κ. Βασίλης Ξημέρης, να παραιτηθεί (για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους) από την θέση που κατείχε και να μείνει απλό μέλος η διοικούσα επιτροπή ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Χρήστος Μιχαλόπουλος
Α Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής προέδρου: Κώστας Τουγλής
Β Αντιπρόεδρος: Μανόλης Κουμαντάκης
Γ Αντιπρόεδρος: Σήφης Κορωνάκης
Επιτροπή Τύπο, δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ: Βαγγέλης Αποστολάκης, Γιώργος Καλουτσάκης, Γιώργος Χναράκης
Υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους φιλάθλους: Γιώργος Χναράκης
Υπεύθυνος γηπεδικών εγκαταστάσεων: Γιώργος Καλουτσάκης
Υπεύθυνος ακαδημιών και τμημάτων υποδομής: Κώστας Τουγλής, Αντώνης Λυδατάκης, Βαγγέλης Αποστολάκης
Υπεύθυνοι για τις σχέσεις με τα επιμελητήρια: Μανόλης Κουμαντάκης, Αντώνης Λυδατάκης
Μέλη: Βασίλης Ξημέρης, Γιώργος Στεφανουδάκης, Αντώνης Κουτάντος
-Ο κ. Βασίλης Ξημέρης είναι ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στη ΠΑΕ.

«Αναλαμβάνω μια θέση ευθύνης»

Ο νέος πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το κ. Ξημέρη για τη μεγάλη του προσφορά στην οικογένεια του ΟΦΗ όλ' αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα από 4-1-12 έως και σήμερα. Ο κ. Ξημέρης καθ' όλη την διάρκεια της θητείας του σαν πρόεδρος της ΠΑΕ-ΟΦΗ προσέφερε τα μέγιστα και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στη προσπάθεια της ΠΑΕ-ΟΦΗ. Σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους οφείλεται η παραίτηση του. Αναλαμβάνω αυτή τη θέση ευθύνης που αποτελεί και τιμή για μένα και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε. για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας».