Περισσότερες από 300 προσαγωγές έγιναν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

Έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, την Κυψέλη, στη Σοφοκλεους και γύρω από την ΑΣΟΕΕ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, του τμήματος Ασφαλείας και της Τροχαίας έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, οι 120 έγιναν από την περιοχή της Ομόνοιας, οι 80 από την οδό Σοφοκλέους, οι 50 από την Κυψέλη και οι 30 από την περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων.

Από την Τετάρτη η αστυνομία έχει ξεκινήσει και ελέγχους σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθη μάλιστα ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές και υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών γιατί παρείχαν κατάλυμα έναντι χρηματικού ποσού, σε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας, σε 28 αλλοδαπούς (11 υπήκοοι Σομαλίας, 3 Αφγανιστάν, 9 Αλγερίας, 2 Μαρόκου και 3 Μπαγκλαντές), οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Στο στόχαστρο βρίσκονται περίπου 140 κτίρια, που από τις αυτοψίες κρίθηκε ότι αποτελούν «υγειονομικές βόμβες». Τα περισσότερα βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στις οδούς Μενάνδρου, Σατωβριάνδου, Κουμουνδούρου, Γερανίου, Ζήνωνος, Σωκράτους, Χίου, Ψαρών, Ξούθου, Σοφοκλέους, Λεωνιδίου, Θερμοπυλών, Ιάσονος, Ακομινάτου, Κεραμικού και στην οδό Γιατράκου στο Μεταξουργείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook