Σαφείς αιχμές εναντίον της Άννας Διαμαντοπούλου άφησε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. «Η τακτική του νόμου απέτυχε παταγωδώς» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Επέμεινε στην άποψη του ότι θα πρέπει να δοθούν χρήματα στα πανεπιστήμια έως τον Ιούνιο ανεξάρτητα από την εφαρμογή του νόμου – πλαισίου. «Μπορεί η πολιτεία να εκβιάζει τα πανεπιστήμια και να τα απειλεί ότι δεν θα τα χρηματοδοτήσει εάν δεν εφαρμόσουν τον νόμο; Μπορεί με απειλές να εφαρμοστεί ένας νόμος; Έχω διαφορετική αντίληψη» αναρωτήθηκε σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της παραίτησης. «Αυτό είναι ανοιχτό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα. Αν δεν έχω τη στήριξη των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση δεν θα μπορέσω να συνεχίσω».

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με τον νόμο-πλαίσιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά επέμενε ότι η κρατική χρηματοδότηση που κατά 25% έχει ήδη δοθεί σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα πρέπει να συνεχιστεί έως τον Ιούνιο.

«Είναι αδύνατο μέχρι τον Ιούνιο να έχουν γίνει οι εκλογές των νέων συμβουλίων ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Μιλάμε για μία πρακτική που δεν έχει αντίκρισμα, για μια πομφόλυγα» είπε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Παιδείας η άποψη του για συνέχιση της χρηματοδότησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανεξάρτητα από την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να εκληφθεί ως μία κίνηση καλής θέλησης προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Ξεκινάω να εφαρμοστεί ο νόμος και κάνω μία χειρονομία και καλώ τους πρυτάνεις να εφαρμόσουν τον νόμο και νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό» υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook