Έντονος είναι ο προβληματισμός των Αρχών στην Γερμανία από την ύπαρξη ενός ιστότοπου «Χριστιανών φονταμενταλιστών» στον οποίο οι συντάκτες αφήνουν επικριτικά σχόλια για τους ομοφυλόφιλους, τους Mουσουλμάνους και τους Εβραίους.

Ο ιστότοπος kreuz.net φιλοξενεί άρθρα και σχόλια που υποστηρίζουν την επιστροφή στις αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών. Οι συγγραφείς χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκει ή πόσοι άνθρωποι εμπλέκονται. Ο ιστότοπος είναι γερμανόφωνος και επισήμως εδρεύει στις Μπαχάμες.

«Τους βλέπουμε και ελπίζουμε να τους σταματήσουμε», είπε ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.

Το γεγονός ότι ο ιστότοπος παρακολουθείται από τις Αρχές αποκαλύφθηκε σε μια επιστολή που απηύθυνε ο Χάιντς Φρομ, ο πρόεδρος της Υπηρεσίας, σε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος των Πρασίνων.

Πολύ συχνά στον ιστότοπο εμφανίζονται «ομοφοβικές, αντιμουσουλμανικές και αντισημιτικές δηλώσεις», αναφέρει ο Φρομ στην επιστολή του προς τον Φόλκερ Μπεκ.

«Συμφωνώ με την άποψή σας ότι πολλά άρθρα δεν δικαιολογούνται από το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Το περιεχόμενο βρίσκεται στη σφαίρα του παράνομου, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν και να διωχθούν ποινικά οι συγγραφείς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook