Η Β. Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς από το δυτικό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο δοκιμών για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους, επισημαίνεται σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου στη Ν. Κορέα.

Η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί μετά την ανακοίνωση της Πιονκγιάνκ ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν πύραυλο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο το χρονικό διάστημα 12-16 Απριλίου. Οι πιέσεις Η.Π.Α., Ε.Ε., Ν. Κορέας και Ιαπωνίας είναι έντονες ωστόσο μέχρι στιγμή η Β. Κορέα δε δείχνει διατεθειμένη να ματαιώσει την αποστολή, υποστηρίζοντας πως ο δορυφόρος θα χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς.

Ο στρατός της Β. Κορέας εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, που εκτιμάται ότι ήταν πύραυλοι κατά πλοίων, το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Chosun Ilbo, η οποία επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Η εκτόξευση πιστεύεται ότι είχε στόχο την αναβάθμιση των πυραυλικών δυνατοτήτων και ότι δεν σχετίζεται άμεσα με την εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς», σχολίασε ένας αξιωματικός του στρατού της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Παρόμοιες πληροφορίες δημοσίευσε και η εφημερίδα JoongAng Ilbo.

Το Γενικό Επιτελείο της Ν. Κορέας απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook