Οι άτοποι προεκλογικοί βερμπαλισμοί του κατά την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του δεν μοιάζει να μπορούν να πείσουν, πλέον, τους Ισπανούς για τις «αγαθές» προθέσεις, του πρωθυπουργού τους Μαριάνο Ραχόι.

Πρόσφατα, και υπό την πίεση της ευρωπαϊκής ένωσης, η οποία σχολίασε με μελανά χρώματα το ισπανικό πρόγραμμα προσαρμογής, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα λάβει ιδιαιτέρως επαχθή μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, μετέδωσε το BBC, κι ας βροντοφώναζε ο Ραχόι προεκλογικά πως, μετεκλογικά, ο χειρισμός της κατάστασης θα είναι όσο πιο ήπιος γίνεται.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα των Ισπανών φορολογούμενων, τελικά, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί αυτά που δεν ήθελε πριν τις πολιτειακές εκλογές στη χώρα, μερικούς μήνες πριν.

Την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας στην Ισπανία, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να δηλώσει την αντίθεση του. Οι πολυπληθέστερες διαδηλώσεις ήταν αυτές σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Βαλένθια. Παντού το κλίμα ήταν τεταμένο, έγιναν προσαγωγές και επηρεάστηκαν οδικά και αεροπορικά δρομολόγια καθώς και αυτά των τρένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook