Με πτώση και χαμηλό τζίρο ξεκίνησε για μια ακόμη  φορά η Αθήνα, καθώς η αβεβαιότητα  με τις τραπεζικές αυξήσεις περιορίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά και μεγάλες  εταιρείες του δείκτη Ftse20, οι οποίες χθες δημοσίευσαν σημαντικά αποτελέσματα για την χρήση του 2011. Αντίθετα, την τελευταία ημέρα συναλλαγών του Μαρτίου, στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά και το ευρώ ανεβαίνει ελαφρά φθάνοντας στα 1,3352 δολάρια.

Στις αγορές παραμένει η ανησυχία για το χρέος της Ισπανίας, ενώ γίνονται αναφορές ότι η Ευρώπη πρέπει να διπλασιάσει τα κεφάλαια διασώσης χωρών.

Σημαντική είδηση της ημέρας, η παραδοχή από την Apple ότι επιχειρεί να βελτιώσει την εργασία στα εργοστάσια του κινεζικού προμηθευτή της στα τηλέφωνα Ipad. Υπενθυμίζεται ότι σημειώθηκαν αυτοκτονίες και σοβαρά ατυχήματα σε εργοστάσια ενώ άνθρωποι που κάηκαν έλαβαν αποζημίωση 800 ευρώ εφ΄όρου ζωής. Πριν από λίγο, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 725 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,18%. Βουτιά 2,01% για την Εθνική στα 1,95 ευρώ. Πτώση 3,23% για την Eurobank και 3,64% για την Τράπεζα Πειραιώς. Πτώση 1,41% για Μυτιληναίο και 1,26% για ΟΠΑΠ, 2,63% για ΔΕΗ (ζημιές). Στα 2,4 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές το πρώτο εικοσάλεπτο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook