Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι δήλωσε πως η εκλογική διαδικασία που θα διεξαχθεί την Κυριακή δεν είναι πραγματικά δημοκρατικές, επικαλούμενη πολυάριθμες παρατυπίες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να θεωρήσουμε πως είναι μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική αναμέτρηση, αν λάβουμε υπόψη αυτά που παρατηρήσαμε τους τελευταίους μήνες» δήλωσε η κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρανγκούν.

Το κόμμα της, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία, έχει καταγγείλει πολλές παρατυπίες, ιδιαίτερα όσον αφορά τους εκλογικούς καταλόγους, πράγματα που είναι «πέραν αυτού που είναι αποδεκτό σε μια δημοκρατική εκλογή» πρόσθεσε η Σούου Κίι.

Στην εκλογική αναμέτρηση, τα ονόματα εκατοντάδων ατόμων που έχουν πεθάνει βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ περισσότερα από 1.300 άτομα που δικαιούνται να ψηφίσουν λείπουν, καταγγέλλει το κόμμα της Σούου Κίι.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης ανέφερε, επίσης, περιπτώσεις εκφοβισμού και βανδαλισμό του υλικού της προεκλογικής της εκστρατείας.

Υπογράμμισε, πάντως, την ανάγκη να συμμετάσχουν οι πολίτες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

«Είμαστε πάντα αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά επειδή αυτό είναι που επιθυμεί ο λαός μας» τόνισε.

«Δεν μετανιώνουμε καθόλου που συμμετέχουμε» στις εκλογές.

Συνολικά 45 έδρες πρόκειται να καλυφθούν σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές, 44 από τις οποίες διεκδικεί ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία.

Η Σούου Κίι είναι υποψήφια για μια θέση βουλευτή στην αγροτική περιφέρεια Καουμού, κοντά στη Ρανγκούν.

Το διακύβευμα είναι τεράστιο για το βιρμανικό καθεστώς, του οποίου ηγούνται εδώ και ένα χρόνο απόστρατοι μεταρρυθμιστές στρατηγοί.

Κάλεσαν την Σούου Κίι να επανέλθει στο νόμιμο πολιτικό παιγνίδι και ελπίζουν να πετύχουν το συντομότερο δυνατόν την άρση των δυτικών οικονομικών κυρώσεων για να ανακάμψει η οικονομία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook