Την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων που είχαν ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, επικύρωσαν με τηλεφωνική επικοινωνία ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας, που σημειωτέον πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ.Παπανδρέου, οι δύο πρωθυπουργοί, αποφάσισαν τη δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ ενώ συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Στο υπουργικό αυτό συμβούλιο που θα συνεδριάζει υπό την ηγεσία των δύο πρωθυπουργών θα συμμετέχουν υπουργοί και από τις δύο πλευρές, ενώ σκοπός του θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ σε συγκεκριμένους τομείς.

Η πρώτη σύνοδος αυτού του νέου διακρατικού οργάνου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του επομένου διμήνου και η προετοιμασία του ανατέθηκε από τους δύο πρωθυπουργούς στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρη Δρούτσα και Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook