Για παραβίαση Αστυνομικής Διάταξης Περί Ζωοκλοπής συνελήφθη χθες το πρωί, στο Αρκαλοχώρι , από Αστυνομικούς του Τμήματος της περιοχής σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ένας 51χρονος.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο ποιμνιοστάσιο του 51χρονου, που βρίσκεται στη θέση «Μέγας Λάκκος» Δημοτικού Διαμερίσματος Αρκαλοχωρίου, βρέθηκε να κατέχει συνολικά εκατό εβδομήντα τρία λιγότερα αιγοπρόβατα, από αυτά που ανέγραφε στην κτηνοτροφική δήλωση του 2011.

Επιπλέον, 23 αιγοπρόβατα δεν έφεραν κωδικό αριθμό εκτροφέα (ενώτια) ενώ δεν είχε τοποθετήσει στην είσοδο του ποιμνιοστασίου πινακίδα με τα στοιχεία κτηνοτρόφου.

Επίσης στη σύλληψη ενός 47χρονου προχώρησαν χθες το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μάρθας του Δήμου Βίαννου, Αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, για παραβίαση Αστυνομικής Διάταξης Περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, σε γενόμενη καταμέτρηση στο ποίμνιο του 47χρονου στην θέση «ΠΛΑΝΑΣ», βρέθηκε να κατέχει, 42 αιγοπρόβατα άνευ ενωτίων, για τα οποία, δεν υπέβαλε κτηνοτροφική δήλωση ως όφειλε.

Στο μεταξύ, ένας 44χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοιρών Δήμου Φαιστού, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαρας καθώς σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να μεταφέρει με Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του, 19 αρνιά χωρίς να έχει εφοδιαστεί την απαιτούμενη άδεια μεταφοράς και χωρίς αυτά να φέρουν κωδικό εκμετάλλευσης κτηνοτρόφου (ενώτια).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook