Δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των σε βενζίνη και πετρέλαιο ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) για την ανακούφιση των καταναλωτών από την αύξηση των τιμών καυσίμων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υποστηρίζει πως η νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων το τελευταίο διάστημα η οποία συνδυάζεται και με διεθνή γεγονότα κρίσης στις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές, επιβάλει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των καταναλωτών της χώρας.

Επί του θέματος η ΟΒΕ προτείνει την άμεση, δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων και την ανάκληση της εξαγγελίας για εξίσωση, από 15/10/2011, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

«Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης. Σημειώνουμε ότι το 2010 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε 3 φορές και ο ΦΠΑ 2 φορές», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΒΕ.

Εξάλλου, αναφορικά με τη νέα περίπτωση σύλληψης παραβάτη πρατηριούχου με «πειραγμένες» αντλίες, η ΟΒΕ τονίζει την ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά στον κλάδο με λήψη ριζικών μέτρων, κυρίως με την εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτρονικού έλεγχου εισροών – εκροών καυσίμων από τα διυλιστήρια μέχρι το πρατήριο για να παταχθεί κάθε φαινόμενο παραεμπορίου και λαθρεμπορίου.

Τέλος, αναφορικά με την απεργία των βυτιοφορέων της Αθήνας η Ομοσπονδία αναφέρει πως συμπαραστέκεται στους βυτιοφορείς, προσθέτοντας πως δεν μπορεί η μεταφορά καυσίμων να μη καλύπτεται με το αναλογούν μεταφορικό κόστος και να εξωθούνται οι βυτιοφορείς σε αδιαφανείς τρόπους κάλυψης.

«Φοβόμαστε ότι οι μεταφορείς εμμέσως εξωθούνται και εκβιάζονται να καλύπτουν το κόστος με ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων προς τα πρατήρια και καταναλωτές κάτι που είναι απαράδεκτο και παράνομο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook