Στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής των πολιτών, που εδώ και χρόνια υλοποιεί με πανελλαδική εκστρατεία η INTERAMERICAN με τη συνεργασία του Ιαβέρη, του βετεράνου οδηγού αγώνων ο οποίος έχει αφιερωθεί στην προσπάθεια για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων, οργανώνονται στα Χανιά εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στις 30-31 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Στην οργάνωση των εκδηλώσεων συνεργάζεται ο Δήμος Χανίων, ενώ αρωγός είναι η τοπική Διεύθυνση Τροχαίας. 
Στόχος των ενημερωτικών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν ομιλίες σε μαθητές Λυκείου, σεμινάριο ανοικτό για το κοινό και πρακτική επίδειξη αντιμετώπισης κινδύνων κατά την οδήγηση, είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και η καλλιέργεια σωστής οδικής συμπεριφοράς. Η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας της ασφαλιστικής εταιρείας μεγιστοποιείται από το γεγονός ότι, δυστυχώς, τα στοιχεία κατατάσσουν την Ελλάδα πρώτη μεταξύ των 27 χωρών της Ευρώπης, με τον υψηλότερο δείκτη θανάτων από τροχαία δυστυχήματα. 
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του 2011 (πηγή: Ελληνική Αστυνομία – Δ/νση Τροχαίας), πέρυσι υπήρξε μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας κατά 9,6% και των θανάτων κατά 14,8%. Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί ως προς τους ευρωπαϊκούς στόχους για τον περιορισμό των θανάτων στους δρόμους. Χαρακτηριστικά, ως προς τον στόχο του σχεδίου «καθ’ οδόν 2006-2010» για μείωση στους 1.010 θανάτους, η χώρα μας παρουσίασε αρνητική απόκλιση (1.281) το 2010. 
Το σεμινάριο της κυκλοφοριακής αγωγής, που εγγράφεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» της INTERAMERICAN, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Akali (Κισσάμου 55) στις 7 το απόγευμα, ενώ η πρακτική επίδειξη με συμμετοχή πολιτών στην οδήγηση οι οποίοι θα επιλεγούν από το ακροατήριο του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου στους Αγίους Αποστόλους στις 11 το πρωί. 
Επειδή η ζωή είναι ανεκτίμητη και διακυβεύεται συχνά από άγνοια ή επιπολαιότητα κατά την οδήγηση, αξίζει να παρακολουθήσει κάθε πολίτης τις εκδηλώσεις της INTERAMERICAN για να διαπιστώσει αυτό που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο Ιαβέρης, ότι «ο πιο επικίνδυνος οδηγός είναι αυτός που δεν ξέρει ότι δεν ξέρει να οδηγεί». 

Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά την Παρασκεύη 30 Μαρτίου 2012 και στο πλαίσιο του τριημέρου των εκδηλώσεων, παραβρέθηκαν απο την πλευρά του Δημου Χανίων η Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Χατζηδάκη, ο κ. Ρούντος, Δ/ντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρίας, ο γνωστός οδηγός Ιαβέρης και ο κος Μαρκαντωνάκης απο την Δ/νση Τροχαίας Χανίων.

\"\"

Ακούστε τις δηλώσεις της Αντιδημάρχου κας Χατζηδάκη

Ακούστε τις δηλώσεις του οδηγού Ιαβέρη

Ακουστέ τις δηλώσεις του κου Μαρκαντωνάκη από την Τροχαία Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook