Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη με το Προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων νομού αλλά και με εκπρόσωπο του ΣΑΤΕ Κρήτης, με σκοπό την συζήτηση των προτάσεων του συλλόγου, σχετικά με την αλλαγή του πλαισίου ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων, που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Πρόεδρος των Εργοληπτών, κα. Α. Σουρουλλά, σημείωσε ότι «το νομοθέτημα αντιμετωπίζει τους εργολήπτες ως «εν δυνάμει απατεώνες» με όλους τους νέους όρους και τους περιορισμούς που θέτει, ενώ στην πραγματικότητα οι εργολήπτες στην πλειονότητά τους είναι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, που δεν έχουν σχέση με τα κατεστημένα».

Ενώ παράλληλα ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία αναλύεται σε τρία διακριτά μέρη, το πρώτο των οποίων αφορά σε μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας ανάθεσης και εκπόνησης των μελετών (Ν 3316/2005), το δεύτερο σε μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων (Ν 3669/2008) και το τρίτο στην ίδρυση μιας αρχής ελέγχου των διαδικασιών ωρίμανσης, ανάθεσης και εκτέλεσης των συμβάσεων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook