Από 62.000 - 125.000 λίρες αναμένεται να «πιάσει» μία καρέκλα καταστρώματος από τις επτά που βρίσκονταν στον «Τιτανικό», σε δημοπρασία που θα γίνει ενόψει της επετείου των 100 χρόνων από το τραγικό ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή 1.517 ανθρώπων.


Εκτός από την καρέκλα κι άλλα αναμνηστικά από το πλοίο-θρύλο θα βγουν στη δημοπρασία, όπως μια επιστολή του Βρετανού μαέστρου της ορχήστρας Wallace Hartley, μία σπάνια εντολή πληρωμής για έξι μέρες υπηρεσιών σε μέλος του πληρώματος αλλά κι ένα χρυσό μενταγιόν.
 

Στην επιστολή του, που έχει ημερομηνία 10 Απριλίου 1912, γράφει: «Απλώς μια γραμμή για να σας πω ότι φύγαμε μια χαρά. Ήταν λίγο βιαστικό αλλά σταδιακά βολεύομαι. Είναι ένα πολύ όμορφο πλοίο και πρέπει να έχουν δοθεί πολλά λεφτά. Μου έλειψε το σπίτι και θα ήταν πολύ ωραίο να σας έβλεπα έστω για μία δύο ώρες, αλλά δεν τα κατάφερα.Έχουμε ωραία μπάντα και τα παιδιά φαίνονται πολύ καλά. Πρέπει να αγοράσω μερικά λινά κι έστειλα όλα τα άπλυτα σήμερα σπίτι με το ταχυδρομείο. Μάλλον θα φθάσω σπίτι Κυριακή πρωί. Αναμένεται να είμαστε εδώ το Σάββατο. Χαίρομαι που το πόδι της μητέρας είναι καλύτερα. Σας αγαπώ όλους. Wallace».Λέγεται πως την ώρα του ναυαγίου, στις 15 Απριλίου 1912, ο Hartley καθοδηγούσε τους μουσικούς του στην τελευταία συναυλία της ζωής τους και γι’ αυτό είναι μία από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του ναυαγίου.Η σορός του ανευρέθη αρκετές εβδομάδες, ενώ στην κηδεία του παρευρέθησαν 1.000 και πλέον άτομα, ενώ περίπου 40.000 ακολούθησαν τη νεκρική πομπή.

 


  real.gr ΦΩΤΟ: splash/www.iml.gr