Οι στολές των αεροσυνοδών ίσως δεν αποτελούν την επιτομή της κομψότητας αλλά δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν που έχει πάΘος με τα αεροπλάνα . Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι άντρες που έχουν «φαντασιώσεις» με αεροσυνοδούς, εν ώρα πτήσης!

Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ποτέ να κάνει συλλογή από τις στολές αυτές, εκτός από τον Κλίφ Μουσκιέτ. Ο υπάλληλος της KLM – αεροσυνοδός και ο ίδιος – αγαπά τόσο πολύ ότι έχει σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια που το 1980 άρχισε να συλλέγει στολές αεροσυνοδών. Σήμερα , η συλλογή του περιλαμβάνει 1098 «συνολάκια» από 426 αεροπορικές εταιρίες, από το 1970 έως και σήμερα.

\”Οι αγαπημένες μου στολές είναι αυτές του ‘ 70, με τα ψυχεδελικά σχέδια και χρώματα\” εξομολογείται ο Κλιφ και δείχνει περήφανος τις στολές του.

\"\"

\"\"

\"\"

«Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί διάσημοι σχεδιαστές δημιούργησαν στολές αεροσυνοδού, όπως ο Giorgio Armani για την (Al Italia), η Nina Ricci για την Cathay Pacificκαι ο Christian Lacroix για την Air France» , λέει ο Μουσκιέτ , ο οποίος δηλώνει γοητευμένος περισσότερο από τις στολές με «τοπικό» χρώμα.

\"\"

«Κοιτάξτε την στολή της Emirates! Το χρώμα είναι άπαις αλλά εμβολίζει την άμμο της ερήμου του Ντουμπάι. Αλλά το κόκκινο καπέλο με το βέλο είναι τόσο γοητευτικά!»

\"\"

\"\"

Η συλλογή του έχει γίνει τόσο γνωστή που πλέον λαμβάνει προσκλήσεις για να την παρουσιάζει σε διεθνείς εκθέσεις. «Βλέπετε, τελικά υπάρχει κάτι λαμπερό και γοητευτικό γύρω από τα αεροπορικά ταξίδια και τις στολές αεροσυνοδού», λέει ο Κλιφ και υπόσχεται να μην σταματήσει να εμπλουτίζει την συλλογή του ….

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook