Έξαλλος με την «βιαστική» Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ακύρωσε σήμερα την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup στην Κοπεγχάγη.

Φαίνεται πως ο πρόεδρος του Eurogroup πήρε πολύ… βαριά το γεγονός ότι η κυρία Φέκτερ, ανακοίνωσε πρώτη στους δημοσιογράφους την απόφαση των υπουργών Οικονομικών να ενισχύσουν στα 800 δισεκατομμύρια τους πόρους του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, κάτι που ανήκει στις δικές του αρμοδιότητες.

Ο κ. Γιούνκερ εξοργίστηκε που δεν έκανε -ως συνήθως- εκείνος την ανακοίνωση και αποφάσισε να διακόψει άρον – άρον μια σύσκεψη κατά την διάρκεια της οποίας θα αποφασιζόταν ποιος θα αναλάβει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ βγήκε οργισμένος από την αίθουσα.

«Δεν είναι δυνατό να λάβουμε απόφαση. Η απόφαση θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου», δήλωσε ο ίδιος καθώς έφευγε από το κτίριο όπου γινόταν η συνάντηση.

«Δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου γιατί η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τις αποφάσεις», είπε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους την ώρα που περίμενε να πάρει το ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιό του.

Πάντως η Αυστριακή υπουργός στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τον Γιούνκερ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook