Έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΡΟΥ επέδειξαν δημόσιοι φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις που εκπροσωπήθηκαν στην πρώτη συνάντηση για τη σύσταση του φορέα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής, η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου έχει τύχει ευρείας αποδοχής σε όλη την Κρήτη καθώς συνολικά 132 φορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Πρόκειται για 25 φορείς του Δημοσίου (Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Άρδευσης, ΤΟΕΒ κλπ) και 97 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες ιδιωτών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΡΟΥ.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΡΟΥ (Cretan Water Cluster) θα συμμετέχει ενεργά στο Διεθνές Δίκτυο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Νερού (International Network of Water SMEs – INOWS), που δημιουργήθηκε στις 16 Μαρτίου στη Μασσαλία της Γαλλίας, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο αποτελεί τον μοναδικό Ελληνικό φορέα που συμμετείχε στην ίδρυσή του.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φορέων και οργανισμών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το νερό και την κατάθεση απόψεων για τη διαχείριση, την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση, τις τεχνολογίες και την ποιότητα του νερού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την ίδρυση του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΡΟΥ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με συντονιστή το δημοσιογράφο Δημήτρη Καρυωτάκη, σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Γόρτυνας, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης. Συμμετείχαν επίσης εξέχοντες ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης του νερού για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ.
Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η δημιουργία του υπό σύσταση ΔΙΚΤΥΟΥ θεωρείται υψίστης σημασίας για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το νερό, καθώς πλέον τους δίνεται η δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς απ’ όλο τον κόσμο και να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους με απώτερο σκοπό τη διακρατική συνεργασία».

Οι φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα κληθούν το προσεχές διάστημα να υπογράψουν, ως ιδρυτικά μέλη, την απόφαση ίδρυσης του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook