Μια από τις δεκάδες τροπολογίες που …κατέκλυσαν τη Βουλή το τελευταίο 24ωρο είναι ευνοϊκή για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, αλλά μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη για τους πολίτες – ακόμη και για τους  μικρούς μαθητές.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη διάταξη η οποία προστίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών μειώνεται στα 30 μέτρα η απόσταση που οφείλουν να έχουν τα νεοϊδρυόμενα βενζινάδικα από  κτίρια συγκεκριμένης χρήσης και χώρους συνάθροισης κοινού!

Σημειώνεται ότι ως κτίρια συγκεκριμένης χρήσεις εννοούνται : εκπαιδευτήρια, εκκλησίες, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, γραφεία και γενικότερα καταστήματα των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνά τα 50 άτομα.

Έως τώρα η απόσταση που όφειλαν να έχουν τα βενζινάδικα ήταν τα 80 μέτρα, πλέον γίνεται 30 μέτρα και σαν να μην έφτανε αυτό προβλέπεται «επιπλέον μείωση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας των 30 μέτρων για την ίδρυση νέων πρατηρίων υγρών καυσίμων και σταθμών αυτοκινήτων εξοπλισμένες νε αντλίες καυσίμων … εφόσον λάβουν συγκεκριμένα, κατάλληλα προστατευτικά  μέτρα» τα οποία θα εξειδικευτούν με απόφαση τριών υπουργών!

Την τροπολογία κατέθεσαν ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο αναπληρωτής Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης και ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης  με την δικαιολογία ότι ικανοποιείται μια ακόμα μνημονιακή υποχρέωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook