Στις 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν  οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, ύστερα από την αποχή από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, σε  ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών κοινοποιήθηκε με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου στην οποία αναφέρεται:

«Λόγω ματαιώσεως των αρχαιρεσιών της 27/2/2011 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη διάσπαση του Εφετείου Κρήτης, ανακοινώνεται ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων για την τριετία 2011 - 2014 θα διενεργηθούν την Κυριακή 10 Απριλίου από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Δ.Σ.Χ., επί της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου

Στην ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ποιοί έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του Συλλόγου μέχρι 31-1-2011. Για την ανακήρυξη υποψηφίων προέδρων, συμβούλων και συνδυασμών απαιτείται να υποβληθεί σχετική αίτηση ή δήλωση συνοδευόμενη με απόδειξη του Συλλόγου καταβολής των εξόδων εκλογής 40 ευρώ για τους υποψηφίους προέδρους και 20 ευρώ για τους υποψηφίους συμβούλους, στον πρόεδρο του Δ.Σ. μέχρι 20-3-2011 και μέχρι τις 12 το βράδυ».