Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη φυλακή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα, στο βόρειο τμήμα της Ονδούρας, η οποία θεωρείται η βιομηχανική πρωτεύουσα της κεντροαμερικανικής χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

\”Υπάρχουν 13 πτώματα. . . δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το επεισόδιο, θα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας\”, δήλωσε η Μαρλένι Βανέγας, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην πόλη.

Η αστυνομία στην Σαν Πέδρο Σούλα είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Το επεισόδιο, όπως αναφέρει το news247.gr, σημειώθηκε περίπου ενάμιση μήνα μετά την τραγωδία στο σωφρονιστικό κατάστημα στην πόλη Κομαγιάγουα, στο κεντρικό τμήμα της Ονδούρας, την 14η Φεβρουαρίου, όταν πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 361 κρατούμενους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια πτέρυγα της φυλακής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, η οποία βρίσκεται 240 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν οι ίδιοι οι κρατούμενοι οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες με τη βοήθεια κάδων νερού.

Προηγούμενος απολογισμός ο οποίος είχε δοθεί στον Τύπο από τον Βάλτερ Αμάγια, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, έκανε λόγο για ένα νεκρό κρατούμενο. Ο Αμάγια είχε διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση στη φυλακή είχε τεθεί \”υπό έλεγχο\”.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πομπέιο Μπονίγια αναγνώρισε ότι η νέα πυρκαγιά σε σωφρονιστικό κατάστημα, όπου παραμένουν έγκλειστοι 2.250 κρατούμενοι παρά το ότι η ονομαστική χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τους 800, \”υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την κρίσιμη κατάσταση\” στο σωφρονιστικό σύστημα της Ονδούρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook