Τις προοπτικές και δυνατότητες λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου συζήτησε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, με γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς του Δήμου στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμμετείχαν επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας κ. Γιάννης Φασομυτάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανώλης Χουστουλάκης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο κ. Γιώργος Δουλγεράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η δήμαρχος Φαιστού ευχαρίστησε όλους όσοι αποφάσισαν να συμβάλουν στη λειτουργία του Ιατρείου για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας πως πρόκειται για μια δράση που γίνεται με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο.

Γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί δήλωσαν από την πλευρά τους τη δεδομένη πρόθεση τους να συμμετέχουν στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, ενώ συμφώνησαν με τη Δημοτική Αρχή πως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους ο καθένας, θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, κάποιοι γιατροί θα εξετάζουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κ.Α.Π.Η. της Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, ενώ όσοι έχουν μηχανήματα κι εργαλεία που δεν μπορούν να μεταφερθούν, θα εξετάζουν στα ιατρεία τους. Οι φαρμακοποιοί παράλληλα, θα προσφέρουν αναλώσιμα, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο.

Τα ραντεβού για το Ιατρείο θα κλείνονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, αφού πρώτα ελέγχονται τα στοιχεία των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών του Δήμου, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό υπάρχει η ελπίδα πως το Κοινωνικό Δημοτικό Ιατρείο Δήμου Φαιστού θα μπορέσει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ως τις αρχές Μαΐου.

Η Δήμαρχος, αλλά και όλοι οι συναρμόδιοι αιρετοί ευχαριστούν θερμά γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς του Δήμου Φαιστού για την ανταπόκριση τους στην προσπάθεια, καθώς και για τον εθελοντισμό τους σε εποχές δύσκολες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook